RÓLUNK

Egyesületünk jelenlegi formájában 1954 évben alakult meg. Ebből adódóan klubunk nagy hagyományokkal és országos szintű elismertséggel rendelkezik.

A klubunknál négy szakosztály – női kézilabda, férfi kézilabda, labdarúgás és sakk – működik, ahol biztosítjuk tagjaink részére a sportolás lehetőségét. Csapataink gerincét főként füzesabonyi gyerekek, fiatalok és felnőttek alkotják. Azonban a város körzetközponti szerepe miatt a környező településekről is (Dormánd, Poroszló, Szihalom, Mezőtárkány, Kál stb.) is vannak játékosaink. Jellemző még, hogy a szomszédos városokból (Eger, Mezőkövesd) is átjárnak hozzánk sportolni.

A női és férfi kézilabda szakosztály több évtizede rendszeres résztvevője az NB1/B, vagy NB II. bajnokságoknak, ahol általában meghatározó szerepet töltenek be csapataink. Előzőeknek köszönhetően mérkőzések alkalmával a sportcsarnok megtelik szurkolókkal. Sőt idegenbeli mérkőzéseiken is sok csapat szimpatizáns kíséri el kézilabdásainkat.

Legnagyobb sikerünk a 2012/2013 bajnoki évadra tehető, amikor is mindkét csapatunk aranyérmes lett.

A labdarúgó csapatunk jelenleg a megyei első osztályú bajnokságban szerepel. Az eltelt évek során azonban többször megfordultunk az NBIII. bajnokságban. Legnagyobb sikerünket – a bajnoki cím megnyerését – itt értük el. Azonban anyagi nehézségek miatt a bajnokcsapat nem indult az országos bajnokság második vonalában.

Sakk szakosztályunk jelenleg a megyei bajnokságban szerepelt. Azonban évekig szerepeltünk az NBI/B. bajnokságban is, ahol nagy sikereket értünk el. A sikeres szereplésnek meg is lett az eredménye az utánpótlás nevelés területén is. Sok ifjúsági korú Füzesabonyban élő gyermek csatlakozott a szakosztályhoz.

Az utánpótlás nevelésről külön is szeretnék szólni, mert egyesületünk elsődleges célja a helyi és környékbeli fiatalok minél nagyobb számban sportoljanak csapatainknál. Ez az egyik feltétele, annak hogy hosszútávon az FSC. sikeresen működjön. Tehát kell egy tömegbázis, amely alappillére létezésünknek. Ezért nagy hangsúlyt fektetünk az utánpótlás nevelésre. A feltételek és a környezet adottak, a gyerekekkel pedig minden szakosztálynál megfelelő képzettségű edzők foglalkoznak. Előzőeknek is köszönhető, hogy az FSC-nél már közel 150 gyermek és fiatal sportol és ez a szám folyamatosan növekedik.

A cél nem is lehet más: ezt az irányvonalat folytatni.