Petővári Attila bíróként vesz részt az asztalitenisz EB-n

A szeptemberi svédországi csapat-Európa-bajnokságra nemcsak a magyar női -és férfi csapat utazott ki, hanem Petővári Attila bíróként képviseli hazánkat a kontinens tornán. A FSC asztalitenisz szakosztályának vezetője, immár két évtizedes bírói tapasztalatot tudhat maga mögött.

Igazából gyermekkoromban focizni szerettem volna, aztán az különböző okok miatt az nem valósult meg. Amikor a foci helyett kerestem alternatívát az pont egybeesett a középiskolai tanulmányaim kezdetével, amikor a Maklári Általános Iskola után Egerbe kerültem a Szilágyi Erzsébet Gimnáziumba. Akkor adódott egy lehetőség, hogy a Egerben volt egy asztalitenisz egyesület, és oda jelentkeztem be edzésre, utána ott ragadtam. Gyakorlatilag az NB III-ban játszottam, illetve megyei bajnokságban, meg nyílt egyéni versenyeken.
Gyerekkori álmom volt, hogy eljussak az olimpiára de miután már 14 éves voltam, amikor elkezdtem pingpongozni, viszonylag gyorsan sikerült realizálnom, játékosként nincsenek meg a feltételei annak, hogy egy olimpián részt tudjak venni. Úgy voltam vele, hogy ha már játékosként nem, akkor valami más szerepkörben szeretnék eljutni az olimpiára, és emiatt kezdtem el 2001-2002 környékén bíráskodni.

2010-ben részt vettem az első ifjúsági olimpián, ami Szingapúrban volt, A hivatalos olimpiára még nem jutottam el, de remélhetőleg a 2024-es Párizsban megrendezésre kerülő olimpiára már talán kiválasztanak engem is. Erről mondjuk azt tudni kell, hogy összesen 24 játékvezető vehet részt az olimpián, és van több száz aspiráns, tehát azért nem egyszerű oda bekerülni- mondta egy korábbi interjúban a sportoló és bíró.

További cikkek